pinnen talar!

Jag spelade in mig själv när jag läste upp min muntliga presentation om NYC. Kamerans minne rann tyvärr över kanten mitt i allt och vägrade spela in resten. Så nu måste jag rensa den så att jag kan göra en till gång. Det var ingen kul upplevelse att se sig själv stå och snacka på video. Vad tunn jag är! Ser ut som ett skelett förfan! Och så kunde jag inte stå still, stod och trampade hela tiden. Dessutom är min röst riktigt annorlunda från hur jag hör mig själv. Varför hör man sin egen röst annorlunda än den egentligen är? Man får ju en chock efter att ha hört den! Och så måste jag jobba på den där kutande ryggen jag har. Värst vad jag klagar på mig själv! idag Men jag fick verkligen en chock av att se mig själv! Uuh.

Ni kan ju bara drömma om att få se den där videon.

/ Emelie ♥


smulpaj

Kom hem från skolan nyss (lite omväxling, brukar oftast skriva "idag var det skola"). Bakade en jättegod smulpaj med blåbär och hallon på hemkunskapen, mm-mm! Vår grupp stod typ och diskade vår pajform när de andra tog ut sina pajer ur ugnen, haha. Matteprov imorse, det gick väl helt okej. Gick inte grymt bra, men klarar det väl... hoppas jag.

Så nu ska jag plugga eftermiddagen + kvällen. Tråkigt? Ja. Otroligt nödvändigt? Ohja! Svenskan är inte klar ännu. Shiet. Och imorgon är det spanskaprov också. Jag är glad.Kolla här vad jag har lärt mig! Jag har faktiskt lärt mig att print screena! Jag som har gått runt och undrat så länge vad sjutton det är man trycker på. Men nu vet jag!


Gick in på Gävle Katthems hemsida och skulle se vad det var för katter som bor där. Har varit in på hemsidan förr, men de hade fått in lite nya katter nu. Det var inte en devon rex-katt som mamma sa, det var en cornish rex som ser något trevligare ut. Faktiskt så gillar jag dem nästan! De är coola. Han hette Tudor och var söt... tycker jag i alla fall, men jag kanske är ensam om det. Han har råttsvans och konstig päls, så jag kommer nog tveka i några sekunder innan jag klappar honom. Men göllig var han! Handsome boy with a cutiepie name!

Tudor TudorMitt rum är inte så värst städat. Men nu har jag faktiskt snyggat till det! Det där var igår kväll.

/ Emelie ♥

shape up!

Aa, okej. Jag har varit astråkig på senaste tiden. Korta och tråkiga inlägg. Ska försöka skriva som jag gjorde förrut, när jag faktiskt hade lust att skriva och ha liiiite humor. Men just nu är livet smått deprimerande med tanke på alla läxor vi har. Matteprov imorgon, svenskapresentationer på gång, spanskaprov på torsdag, engelskaläxa (tiill på måndag visserligen, men ändå), NO-skit som jag inte vet vilken dag det var... kanske imorgon. Skitsamma, jag har inte NO-prylarna med mig hem.

Idag ringde jag Gävle katthem och frågade om jag och Frida kunde få komma dit och praoa vecka 22, och det gick bra. Så nu kan jag andas ut och sluta tänka på det också, puh! en hel vecka ska vi gå från 8:45-12:30 och hänga med kattsingarna hela dagarna. Mamma sa att de hade fått in en devon rex dit... den kattrasen är läskig! De har kort päls och ser eleka ut. Men de kan ju vara jättegulliga, man ska ju som sagt var aldrig döma hunden (katten) efter håren (fast den har knappt något hår).

Jag måste tamejfan ta och göra klart svenskan. Jag hatar att vara klar med saker för sent! Det är pinsamt. Mamma kirrade bilder idag i alla fall, så det är fixed and done. Alex presenterade något spel idag och spelade upp något där han och André spelade mot varandra. Jag såg inte gubbarna. Jag såg bara saker som sprang runt och krockade in i varandra.

Har lilla mini-laptopen och den är rätt knepig ibland. Nu vill den inte sätta in en bild på en devon rex-katt, men klicka här för att se den. Läskiiiig.Bara för att min lilla dator har webbkamera, hurra hurra hurra!

/ Emelie (inget hjärta eftersom att firefox inte tillåter det)

cryin'

Världens huvudvärk. Kan ju i alla fall glädja mig med att jag måste plugga hela kvällen. Och planera mitt dubbningskalas! Just det. Kung Louise har dubbat mig till riddare. Tvestjärtsdräparen. Kolla in det här!

Just det! Jag ångrar det jag skrev om killarna i klassen igår. Det är inte så många, kanske 6 stycken. Ante fick mig att inse att det faktiskt inte var så många...

Nu ska jag äta något./ Emelie ♥


aowch

Min fot värker. Nu ska jag skriva om Central Park Zoo och allt annat som kommer med stadsdelen Manhattan.

/ Emelie ♥

väx upp

Flickorna i min klass är söta och snälla. Killarna är däremot vidriga! I alla fall de flesta. Några av dem är schysta, men vissa vill man bara.... stånga. Nog om dem.

Idag har jag haft ganska trist. Måste göra klart min svenskapresentation, måste, måste, måste. Var bara tvungen att blogga först. Och så måste jag äta. Sedan!

Brännboll på gympan. Lika meningslöst som vanligt... två bollträn, en boll, fyra koner, en trött klass och några övertaggade killar. Linn rundade två gånger, woho! Jag fick som vanligt fotproblem när jag sprang. Min häl värker som sjutton när jag springer! Antingen så är det jag som springer konstigt eller så har jag bara något fel på fötterna. I omklädningsrummet krälade en farlig varelse runt på golvet. EN INSEKT!!!! OMG. Eller inte. Haha, flickorna är så söta. Jag gick fram och mosade äcklet. Ironiskt eftersom att jag skrek varenda gång jag såg en insekt i helgen! Men nu är jag över rädslan och redo för sommaren som är på väg. Idag cyklade jag hem i t-shirt. Och det luktade utomlands... finns det något härligare?

Puss på att alla mina läsare har slutat kommentera!

/ Emelie ♥


what a show...er

Efter en riktigt lång dusch ska jag krypa ner i sängen. Har inte hunnit klart med den muntliga svenskapresentationen som var till imorgon. Jag har inte ens ett manus. Får helt enkelt slingra mig ur det och göra en annan dag. Kan inte tänka mig att alla kommer att hinna göra imorgon, och alla är knappast färdiga så lite tid som vi fick på oss. Önskar att jag hade kunnat jobba lite med det i helgen också, men nu gick ju inte det. Blä på skolan. Har knappt pluggat till resten av SO-provet jag ska göra imorgon bitti heller. Men det skiter jag i, tralalalala!

/ Emelie ♥

emelie

Nu har jag fått andas i två dagar. I vårt torp i Gruvan. Gruvan är en pytteliten by som består av fyra hus (även fast alla andra runtom påstår sig bo i gruvan; ni vet, wanna-be-living-in-gruvan, har hört att det börjar bli mer inne att hänga där än på Spybar). Har mer eller mindre gått runt i sommarkläder hela helgen, så jäääääävla nice så jag kan inte beskriva det! Luften är mycket friare där. Man behöver ju inte dela den med en zillion människor som man måste här.

En bit bort från stugan finns en bäck som jag älskar! Mitt lilla smultronställe...

  

De små bilderna är klickbara, men vänta tills de blå ramarna är borta!Svenne banaaaaaaan, Svenne banaaaaan, Svenne baaaaaaaaaaaanaaaan!Vårt lilla torp är byggt på 1700-talet och då var tydligen människorna inte så höga. Dörrarna är småååå.

 

Vårt dass är coooooolast.Jag tar er på privat sightseeing i Gruvan! Kameran sitter på cykelstyret så det blir lite vingligt. På slutet filmar jag mig och det blir det enda ni får se av mig på video för den här gången... moahaha!

/ Emelie ♥

hopeless

Nu är våra soffor borta. Och vi har en massa lådor i vardagsrummet. Och jag ska göra matteprovet imorgon. Så jag måste plugga, men av någon anledning kan jag inte koncentrera mig. Egentligen måste jag göra svenska också, men jag känner mig så trött på allt skit. Känner mig knappt glad över att åka till stugan längre. Innan kändes det mysigt, nu vet jag inte. Något idag förstörde det.

/ Emelie ♥


queens, manhattan, bronx...

Nu ger jag mig in i New York-arbetet. Efter att ha pluggat matte och lyssnat igenom Duffys skiva ska jag nu skriva svenska. Ska bara sätta igång skivan igen. Och ta upp mappen ur väskan. Sedan! 123goooooo!

/ Emelie ♥

wizzoh

Jag kan inte fatta att jag glömde bort att vi hade spanskaglosor till idag. Så otroligt klantigt. I och för sig var det inte så konstigt eftersom att mitt huvud snurrade hela dagen av alla läxor och annat skit. Det snurrar fortfarande och jag känner mig mer förvirrad än någonsin förr, vilket är konstigt för jag är nästan alltid förvirrad. Men nu är jag så förvirrad att det faktiskt påverkar mitt minne! Jag har märkt att jag har glömt väldigt mycket de senaste dagarna. Pluggade i alla fall så mycket jag kunde under dagen, men jag kommer ju inte få så bra som jag brukar.

Vi hade något slags NO-prov idag också. Eller quiz, men det var som ett prov. Jag var bara på en lektion medan vi höll på med det kapitlet. Det gick väl okej. Efter provet skulle vår Harris nya "assistent" ha oss. Hon är... hm. Svårt att sätta ord på henne. Men vi kan säga att hon är konstig. Och dryg. Och hon tror att hon är från England. Och så är hon ganska gammal. Och idag hade hon byxorna alldeles för högt upp. Hon skulle förklara vad en magnet är för något. Julia frågade saker på svenska och hon envisades med att prata på engelska. Julia fortsatte fråga på svenska och då sa den här tanten att hon skulle ignorera Julia. Det blev lite tjafs och den här tanten som heter ms Vapel eller något sprang ut ur klassrummet. Alla skrattade lite och prata. Hon kom inte tillbaka, men mr Harris kom och försökte lösa "problemen".

Det var fegt gjort av den där... ms vad-hon-nu-heter. Man kan ju inte bara rusa ut!? Som lärare. Hur ska hon någonsin kunna undervisa oss igen? Hon vann ju inte direkt någon respekt på att springa iväg så fort det blev tjafs. Samtidigt var det ju rätt dåligt av klassen att käfta emot också, men hon är lärare och borde kunna få någon slags respekt i alla fall.

Det var ladies & gentlemen day idag på vår skola. Det var ingen stor grej... en kvart i gympasalen där man fick äta en tallrik med en udda blandning av snacks, dricka ett halvt glas sockerdricka och se på några elever som dansade squaredance. Och alla hade klätt upp sig. Och en kille vann pris för sin klädsel. Alla utom några få i vår klass hade klätt upp sig, det var kul att se!/ Emelie ♥


egyptisk abstinensBlinky.Inte vårt hotell... vårt(a) var mycket finare.Mamma lyckades ta ett x antal fula bilder på mig.

Mina ben ser cp ut.Vårt hus. Vi bodde på andra våningen längst till vänster. <--

Foto taget på ett foto.Kolla in min snyggomin.Den gick snabbt som faaaan. Åkte den bara en gång, var helt livrädd efter.Den åkte jag några gånger... men den var tråkig.Liiiiiite blek. Det var kallt i den där poolen!Naaaajs. Ser ut som att jag dreglar men det är vatten från poolen.

/ Emelie ♥

I wish I had some $

Mitt humör idag har inte varit på topp. Alls. Det första jag gjorde när jag kom hem var att stå och flämta utmattat för att sedan slänga mig på sängen. Med skor. Och jacka. Nu har jag bara huvudvärk och ångest. Mycket läxor, ni skulle känna på min väska! Hade den i cykelkorgen på vägen hem och styret ville liksom hela tiden välta omkull på grund av väskans tyngd. Jobbigt liv. Mycket allvarliga problem.

Tycker ingen annan än jag att det är konstigt att byta kompisar och sedan bara komma tillbaka som om allt vore som vanligt? Är jag den enda på hela jordklotet som tycker att det är ett skumt beteende?

/ Emelie ♥

new york city

Har börjat på mitt svenskarbete om New York Citeeeey! Har knappt tid att skriva något mer nu, måste göra matte också. Sedan ska jag duscha och kanske städa lite om jag orkar (vill... vilket jag knappast kommer att göra).


6 av världens roligaste människor sitter på en stång med NYC i bakgrunden!

/ Emelie ♥

kalsongryck

Då sitter man här, själv. Dagen har varit roligare än vanligt, vet inte varför. Har skrattat mycket. Kan bero på det.

Dagen började med att Harris tvingade mig att göra ett SO-prov på study hall som jag inte var förberedd på. Dessutom var det bara en halvtimme kvar, så jag hann bara göra halva. Andra halvan ska jag göra nästa vecka. Perfekt! Nu vet jag ju typ vad jag ska plugga på, haha! Mr Sparris är nog inte så smart.

Sedan blev det swedish. Har bytt ämne på min muntliga redovisning. Innan hade jag The sims och kände mig som världens största tönt. Bytte till NY - moget. Japp. Moget att inte stå för sina intressen... eller inte.

Sedan var det engelska, numera den mest långtråkiga hemska lektionen någon någonsin har upplevt. Vi ska sitta och lyssna på en överklassig engelsman som läser riktigt släpigt och otydligt ur en bok han skrev för en zillion år sedan. På lunchen blev det äkta måndagsmat - köttbullar och makaroner. Med ärtor. Sedan SO. Ms Viklund blev smått galen på klassen när ingen var tyst i korridoren. Hon smällde igen dörren och där stod 30 personer som fån. Jaha..? Louise den modige skred till verket och öppnade dörren. Då fick vi gå in. Ms Vikis skulle gå igenom provet som jag bara har gjort hälften av. Jag, Moa och Philip fick sitta och uggla ute i studenthall i en halvtimme innan Ante kom och hämtade oss. Då fick vi göra något slags rollspel. Eller ja, man fick bara stå där. Ms Viklund drog upp Jacob och ställde honom framför tavlan. Hon döpte honom till Abraham. Sedan fick Louise gifta sig med denne tjusige man. de kunde tyvärr inte få barn. Då drog hon upp mig och kallade mig för tjänsteflicka. Hon gjorde så att jag fick barn med Jacob. Kul. Barnet såg ut som Alex (som btw fick läppglans av Paula innan, så manlig). Ryyyysningar!

På gympan blev det mycket uppvärmning och lite badminton. Det var skoj. Sedan blev det cykel hem med Linn. Långt inlägg. Coolt.

Just det, gå in på min kusin Elins nystartade blogg!
Vi avslutar med en bild på min nallekatt Hans.

/ Emelie ♥


plopp

Äter vi. Det är gott... smakar choklad och tofeekola. Har ingenting att skriva. TRIST. Lägger in lite bilder från mormor och morfars dator istället.UUH! Skabbig.AAW. Vad liten hon var!Mobb, mobb. Mobb. Haha, närå men det där är min lilla kusin Lucas. Han är söt!Höhö, Pär tuggar mat.En lite större kusin. Oskar. Han är lång.Rätt ordentligt gammal bild! Blä på håret.Han tvingade mig att lägga ut en bild på honom. Annars klöser han ögonen ur mig.Här är ännu en kusin. Linus. Om någon tjusig flicka därute vill ha telefonnummer så är det bara att kommentera! Höhö.Aaw. Stampe och Elin.Julkalas. Festligt va? Oroa er inte över min rygg, jag gör bara en Ringaren i notre dam-imitation.Johann och mycket sand.OOOH! Vi och vår trädkoja i stugan! Jag ser rätt obekväm ut. Inte så konstigt med tanke på hur högt upp mina shorts sitter.

Okej, gamla bilder är alltid kul att se! Fanns måååånga fler, morfar är en äkta mästerfotograf, you know.

/ Emelie ♥

emelie starfighter

Har inte hunnit blogga idag. Lögn! Har bara inte orkat. Har till och med suttit vid datorn idag utan att blogga. Känner ingen motivation eller ork. Dessutom orkar jag knappt läsa bloggar längre heller Slarvar alltid, hoppar över minst 6 inlägg i bloglovin varje dag. Men jag tror att det är sunt för mig. Skadar aldrig att dra ner på datornördantet!

Jag och Gustaf gick på bio idag. Kenny Begins! Den var rätt nice Helt vrickad humor, men den hade sina ögonblick... Kennys favoritord var "saru?". Vad-sa-du? Han var puckad.

Det var lite lustigt faktiskt... det började med att jag skulle gå på 17 again med Malin och slutade med att jag gick på Kenny begins med Gustaf! Malin frågade mig om vi skulle gå på bio. Sedan skulle Sofia också följa med. Igår smsade Malin mig och sa att hon inte kunde gå på bio. Sofia och jag bestämde oss för att gå och se Kenny. Då ville Gustaf också följa med. Sedan kunde inte Sofia. Då blev det jag och Gustaf som gick. Men det var kul, vi gick på lite promenad innan till någon paviljong eller något... och flummade lite vid en fontän. Och hånade en staty av en gammal tant.

På förmiddagen var det öppet hus på nya fängelset. Det var faktiskt hur fint som helst! Inget vatten och bröd där eller! Stora fönster och enorma klassrum Luftigt och skönt, inte alls som vårt skabbställe. Synd att man bara ska gå där i ett år.


HAHA, hittade en gammal bild på mig och mina två tjejkusiner. Mina enda tjejkusiner... alla andra är killar.Haha, ganska gammal bild på mig på ett kalas.

/ Emelie ♥


syrup & honey

En sorg kom liksom över mig nyss... vet inte varför. Fick en magkänsla som inte kändes bra. Den sitter fortfarande kvar. Och inte vet jag varför jag skriver det heller! What's the point? Hm. Den här låten gör mig gladare. Jag älskar den.Nej nu borde jag gå och dejta kudden (fult uttryck). 11 imorgon är det öppet hus på "nya" skolan. Eller är den ny? Vad ska jag kalla den? Nya huset... nya lilla nästet. Nej, näste? Vad är det för något? Är inte det ett fågelbo? Eller ett kärleksnäste? Nej... något är det, men det känns konstigt att kalla skolan för ett näste. Nu kom vi in på fel spår!

 Nya fängelset. Just det.

Jag är inte riktigt nöjd med textstilen i bloggen. Ska jag ändra den? Vad ska man göra för att göra mig nöjd egentligen? Jag vill veta. Och btw, Den nya orangea färgen representerar soooolen som jag vill ska komma snart! Solen är feg som gömmer sig bakom molnen! Kom fram!


Uppdat.

Okej. Den här textstilen är bättre. Är nästan nöjd nu. Den känslan duger!

/ Emelie ♥

eurovision á la IESG

Klockan 18 idag var det lite "melodifestival" i Folkets hus. Vår skola. Just det. Det mest underhållande numret var definitivt Ante och Daniel som sjöng Pokemontemat på spanska och franska. Höhö, det var riktigt... speciellt. På ett bra sätt!

Det var för hög ljudnivå i lokalen för min lilla kamera i första klippet... ni får stå ut med det! Om ni vill se det roligaste så spolar ni fram till 2:28. Det var det bästa på hela kvällen!

Alex och hans lillebror var också med.De var helt okej faktiskt, bra gitarrspelande!

Den här tjejen var väääldigt bra! Hur sjunger man sådär? Och på franska! Otroligt bra.


Edith Piaf, eller?

De här två tjejerna... man ser dem inte, de är bakom pianot. Men de var otroooooligt bra, och de vann! Välförtjänt.Bra sång, bra pianospelande, bra allt!

Medan juryn funderade ut vinnare underhöll de här tre divorna oss. Tydligen har de hjält Malena Ehrnman med hennes låt i melodifestivalen! Coolt. Jag trodde först att det var ms Everlönn (i mitten), och två andra lärare... men tydligen inte. Underligt.
Efter skolan följde Malin med mig hem och vi åt McDonald's, såg P.S I love you och spelade lite spel. Vem där och Monopol. Woho. / Emelie ♥

om att hålla tassarna borta

Har varit och busat i stilmallen igen... ändrade texten. Vet inte riktigt vad jag tycker. Spanar fortfarande efter en annan. Vad tycker ni?

/ Emelie ♥


när något bättre dyker upp går du den vägen

Urtråkig dag. Jag kommer snart att flippa ur! Längtar tillbaka till Egypten så mycket att jag inte ens kan beskriva det. Det var varmt, blå himmel och det fanns en pool. Och jag hade ett kilo choklad (4 250-grammare, mmmm) från taxfreen. Jag saknar mjölken också. Utomlands är mjölken lite tjockare och inte klen som vatten som den är här. Igår blandade jag till och med i lite grädde i min mjölk! Resultatet blev bättre än vanlig mjölk, men inte ens i närheten av egyptiska mjölken! Jag saknar människorna där, även fast jag knappt hörde vad de sa. Jag saknar rummet, den lilla trädgården utanför vårt hus, den läskigt viga killen som jobbade som trädgårdsmästare i den! Jag saknar vår städare Ibrahim och hans lilla städvagn. Jag saknar till och med tevekanalerna! Jag hatar Sverige... och skolan. Och idioter.

Jag orkar inte berätta om vad som händer i skolan. Bara att vi fick en varsin kondom på NO:n igår. Och det där förbannat äckliga glidmedlet kladdade ner mitt häfte som vi fått till den här temaveckan.

Wilma gillar min kudde. Det gör jag med. Den är mysig.

/ Emelie ♥


grönskan gror utanför fönstret...

....typ inte. Grått och jävligt. Regnet hänger i luften, det syns. Tråkig dag, grymt tråkig. Livet är enformigt. Jag får ingenting gjort överhuvudtaget. Idag har jag hurrat inombrods över att jag har matteläxan till på fredag och inte tills imorgon, hurray!

Idag på hemkunskapen skulle vi tvätta. Först fick vi se en riktigt klassisk skolfilm á la lågkvalité från 90-talet - på video! Älskade gamla VHS. I alla fall så handlade filmen om en 19-årig kille med långt fett hår som inte kunde tvätta. Tills en vacker dag då han träffade en gammal gumma i tvättstugan. De började dansa och sjunga "tvättvett är lätt!". Alla hånade de två filurerna i tv-rutan.

What else... jag vet inte. Usch. Så jag ska nog gå.

/ Emelie ♥

panic attack

Nu ska jag få ut min frustration över livets underliga mysterium: AAAAAAAAAAAAAAAAAAARGH! MHMMM.

Matteläxa nu. See ya suckers. <--- Det där var verkligen ett sorgligt försök till att verka cool.

/ Emelie ♥

bred hatt

Första dagen med skola idag. Härligt? Nej.

Läsförståelseprov i engelska som jag verkligen inte hade en aning om att det skulle komma. Det var svårt! Men det gick rätt bra. Gick nyss in på schoolsoft och tittade vad jag hade fått på SO-förhöret om ryska revolutionen. G baby! Hade man G på 3/4 läxförhör skulle man få G på provet också (I think?), och jag har G på 3/4! Ja!

På bilden hämtade jag och Malin lite plastfolie i hemkunskapen för att vi ska göra något onödigt skit och måste plasta in bollar. När Malin skulle lämna tillbaka det så skulle jag följa med. Malin gick ut och jag reste mig upp. "NO NO NO!" hör man från bildläraren. Hon mumlade (hon mumlar alltid tycker jag, hon måste lära sig att prata ordentligt) att hon inte var 6 år, utan kunde gå ensam. Shit, vad rädd jag blev! Trodde något hade hänt först när hon gapade så, men sedan insåg jag att hon pratade med mig. Vill ha en annan bildlärare, I don't like her. Hon verkar alltid besvärad om man behöver hjälp. Skulle gärna ta tillbaka tanten som knaprar tabletter och är torr i munnen om jag slipper henne.

Riktigt soligt och skönt ute, mamma satt uppe på balkongen när jag kom hem, och hon gjorde ett ljud när jag kom hem och jag funderade vad sjutton det var för något. Sedan såg jag hennes huvud sticka ut från balkongen, höhö. Gick upp till henne och lilla katten Wilma gick också ut på balkongen. Hon ville hoppa över till grannarnas balkong, men det fick hon inte. Hon har inget som helst konsekvenstänkande.

Igår när jag duschade insåg jag att vattnet inte försvann från golvet. När jag tittade ut på golvet var det en massa vatten överallt. Aaaah! Stopp i avloppet! Vatten i hela badrummet! Jobbigt! Mamma öste bort vattnet från golvet och idag kom någon gubbe och fixade det. Det har också varit folk och tittat på vår lägenhet idag. Utlänningar tydligen, inte så konstigt, bor många sådana här. (hehe, var tvungen att skriva till här... såhär i efterhand låter det där hemskt fel. rasistiskt liksom... seriöst, verkligen ingenting ont om invandrare, påpekade bara att det bodde många som inte har svenskt ursprung på vår gata, vilket är fine! men det är inte fine när de har bjudit in hela sin bekantskapskrets och stampar på vårt tak... våra grannar alltså, inte alla) Ovanför oss också. Det är de som är så högljudda och dryga ibland. Förrut var de jobbiga varje dag, men nu är det lugnare eftersom att mamma klagade. 

                                                                                                             

/ Emelie ♥


the last day of pride

Ska snart till mormor och morfar för påskfika, så måste skriva lite snabbt.

Har nyss ätit lite sallad och paj, mamma och pappa kommer snart och hämtar mig och Gustaf. Har tittat på när Gustaf har spelat knäpoperationspelet och tittat på Jay Leno. Miley Cyrus var där, som förövrigt verkar otroligt dryg. Hon pratade om sin nya rosa Hello Kitty-bil. Vilken 16(17, 18?)-åring vill åka runt i en sådan!? Typ bara hon... och kanske några andra. Jag skulle känna mig som en fullständig idiot.

Nu ska jag borsta tänderna och sätta upp håret, ajöken!/ Emelie ♥

jag vill slå något riktigt hårt

Spillde nyss ut en hel chipsskål i sängen. Det kommer att bli smuligt och härligt! Får vända på underlakanet, helst skulle jag vilja byta men kan inte, för mamma har gått och lagt sig och lakanen är i en garderob i mammas och pappas sovrum. Jävla klantarsle, vad ska jag göra åt mig själv?

/ Emelie ♥

in your face!JA! JAG GJORDE DET! De som följt mig från allra första början vet kanske att jag har kämpat med att få in en video som visar hur bloglovin fungerar. Jag har nu gjort det! Skaffa bloglovin, det är bäst. Prenumerera på min blogg då såklart, hehe.

/ Emelie ♥

babababam

Något är fel med vår dator. Den är inte sig lik. Den håller på och frågar en massa onödiga saker som att spara lösenord och annat, det har den aldrig gjort förrut! Och så är den seg. Och youtube fungerar inte, den säger att något är inaktiverat. Damp.

Idag har jag suttit och tittat på Vänner. Eftersom att min lilla dvd gick sönder när Wilma hade ner den på golvet (sedan monterade jag isär den för att försöka lösa problemet; det gick inte bra eftersom att jag tog loss delarna och glömde bort var de skulle sitta) så får jag titta på datorn. Nemas problemas. Igår kom det ju lite främmande, Engstrandarna. Först åt vi påskmat och sedan satte sig Gustaf och Tilde framför teven och spelade något weird teve-spel med två rävar som är fastknutna i varandra med ett långt snöre, och jag och Alva satte oss vid min dator och spelade sims. Sedan åkte de hem vid halv tre på natten och jag tittade på vänner och höll på att somna med kläderna på. Sedan vaknade jag i sängen 40 minuter senare och bytte om till pyjamas. När jag la mig igen kunde jag inte sova. Det där sista var ungefär som att få hundra intressepilar i aniktet va?

Nu är jag uttråkad. Funderar på att spela sims igen, har spelat mycket sedan vi kom hem. Intressepilar igen. Har ingenting intressant att skriva om. Kanske skulle ta och lägga in bilder istället för att skriva ett helt värdelöst inlägg.Kolla vilka stora tassar hon har! Helt sjukt.Höhö, den var ju het. Ganska gammal tror jag... hade inte klippt mig där i alla fall.Oj. Den hade jag glömt.

Hittade väldigt mycket bortglömda bilder i min kamera, skulle jag lägga ut alla skulle det bli katastrof. Lägger in en från Egypten också./ Emelie ♥

mmhhm

Hej.

Visste inte hur jag skulle börja. Men det passade sig bra, för nu kan jag börja såhär istället! Idag ska det bli lite påskfirande med mat och sånt. Igår fick jag en stoooor godispåse (det fanns inga påskägg på ica maxi, fy skäms!) och Vänner säsong 10! HAAAAPPY! 

Dagen började i sängen. Där låg jag och sov till 12. Inte ett särskilt smart drag av mig. Satt uppe rätt länge igår och såg på vänner, men ändå lyckades jag inte ens ta mig igenom en skiva av tre. Jag blev otroligt glad när avsnittet där Ross går och tar en sådan där spraydusch för att bli brun var med på skivan. Så otroligt kul! Han ska vända sig om för att få brunt på båda sidorna men räknar för långsamt och blir till en bajskorv på framsidan av kroppen. Sedan går han dit igen och gör samma sak, vilket resulterar i att han blir ännu mer bajskorv... mycket bajshumor här! Andra klassiker är ju när han fastnar i sina egna skinnbyxor och när han bleker tänderna så att de blir självlysande. Han är så smart.

/ Emelie ♥


ni kan inte förneka att ni har saknat mig

I know it, I know it! Jag har fått asmycket fräknar och ser ut som en morot i ansiktet, men det funkar. Har tagit mycket bilder och filmat en hel del. Ditresan var rätt speciell. Vi tar det från början...

Natten till torsdagen gick vi upp ungefär klockan halv tre. Jag var lite småförkyld och mådde illa som fan. Illamåendet försvann på Arlanda där jag fick i mig lite mat (en torr varm macka med mozzarella och pesto + en cola). Vi gick på planet och satt där och väntade. Sedan sa kaptenen i högtalarna att vi väntade på en person som hade ett "illa tilltygat pass". Jaha? En person (ett pucko) hade kommit till flygplatsen med ett pass som inte var läsbart. Vad har man gjort med passet då? Spelat tennis med det? Använt det som toalettpapper? We'll never know! Människan var tvungen att göra ett nytt pass på plats, och efter 25 minuter meddelade kaptenen att vi missat vår starttid och att vi skulle få en om en timme. Det är kul att uppleva hur ett flygplan full med resfebriga människor tar denna nyhet. Det var ungefär som när en lärare berättar för en skolklass att provet ska komma två dagar tidigare än väntat. "ÖÖÖÖÖÖÖÖH VAFAN, NEEEEJ!" var reaktionen. Sedan blev det mer eller mindre uppror och alla ställde sig upp och samtalade upprört. Irriterande värmlänningar med irriterande dialekt satt framför oss. De var mycket upprörda. Jag satt och var smått klaustrofobisk. Efter ungefär 45 minuter fick vi en starttid och lyfte.

När vi kom fram till flygplatsen i Egypten gick vi på en buss som var kokande varm. Klarblå himmel och sol. HÄÄÄRLIGT. Vi kom in på flygplatsen. Fok överallt. Ingen som helst ordning. Alla gick runt som förvirrade små sköldpaddor och undrade vad de skulle göra. Här och där stod egyptiska män med pärmar som de höll upp i luften. Vi hamnade till slut i en kö som var ungefär 25 meter lång och 5 meter bred. Alla köade för att få ett visa. Vi stod där i kön i en timme. Vissa knäppte kort på denna kö. Jag förundrades över detta; varför vill man ha ett foto av denna fruktansvärda kö? Jag sa det till mamma och en tjej framför mig vände sig om och sa: "ja eller hur, det här vill man ju inte direkt komma ihåg?". Smart sagt tycker jag. Gustaf höll på att bryta ihop. Folk runt omkring oss stod och tuggade tuggummi som dårar: folk som tuggar tuggummi är nämligen Gustafs fobi. Det och folk som borstar tänderna. Han hatar ljudet och mintlukten. Efter en timme höll även jag på att bryta ihop. Jag kände liksom hur jag kokade av ilska när tyskarna och finnarna fick gå före oss och få visa. Vi var ungefär 400 svenskar som stod i en kö som rörde sig 2 decimeter varannan minut. Till slut tog någon tag i situationen och en man med krulligt hår klistrade in visa (vad är visa i plural?) i våra pass. Puh.

Nu blev det till att visa upp passet för en man i en lucka och sedan ta oss in till rullbanden där våra väskor skulle anlända. När vi skulle in dit fick vi visa upp passen igen, för en gubbe som var allt annat än glad. Han stod och viftade upprört med armarna om någon råkade gå för långsamt. Vi kom till slut in och jag var väldigt stressad. Vi hade stått så länge i kön att de stängt av rullbandet och ställt alla väskorna huller om buller på golvet framför rullbandet. Vi hittade våra väskor och stack ut från flygplatsen. Då skulle vi hitta vår buss. En tjej från fritidsresor berättade vart vår buss var och vi satte oss på den. Nu var man ordentligt trött. Efter att ha gått upp mitt i natten (2½ timmes sömn för mig, kunde inte sova, gah), 6 timmar på planet och en timme i en kö full med feta förbannade svenskar. Vi satt på bussen i kanske en halvtimme och väntade på att den skulle åka. Till slut kom en töntig tjej från fritidsresor och började berätta onödiga detaljer om hotellet. Hon gick av och bussen började rulla. Bara öken överallt, något ni kommer få att smakprov av i en video längre ner.

Så vi sitter på bussen och det är rätt tyst eftersom att alla är helt utmattade efter resan. När vi kör där på motorvägen stannar busschaffören. Sedan börjar han backa. Alla funderar vad fasen han håller på med. Då står polisen några meter bakom oss. Chaffören går av bussen och bort mot polisbilen. Kvar sitter vi turister och ser oroligt efter honom. Mitt hjärta började banka hårt och mamma började skratta. Då kunde inte jag låta bli heller. Sedan satt jag och stirrade framför mig och skrattade. Vilken resa! Chaffören gav polisen pengar i böter och kom tillbaka. Han satte sig på sin plats och spände fast säkerhetsbältet, något han inte gjort innan. Alla pustade ut. Jag satt på helspänn resten av bussresan. Vad skulle hända härnäst? Ingenting faktiskt. Allt gick bra efter det, och vi kom fram till hotellet hela och relativt rena.

Hela veckan blev det bara sol och bad. En dag åkte vi med en ubåt och såg korallreven, men annars var det bara slappt. Nu blir det bilder och videor.
Suddig bild från Arlanda. Vi sitter och väntar på att få gå på planet.Där är planet.Fuling.Min säng till vänster, Gustafs till höger.Utsikten från Gustafs och mitt fönster. OCH NU SER JAG NÅGOT ANNAT PÅ BILDEN OCKSÅ! Ser ni de små flickorna i rosa och lila klänningar i högra hörnet? Det är världens sötaste tvillingar som bodde under oss! De var franska, vet inte vad de heter, men sötare ungar har jag aldrig sett!Brämmen.Egyptens svar på Svampbob.Han ser ut som Terminator i de där brillorna, tycker ni inte?

Detta plastarmband prydde min arm hela veckan.Den läste jag. Bästa boken jag läst på länge! Nu måste jag köpa fortsättningarna också.Skabb. Häftigt, kolla gubben i gul t-shirt i bakgrunden.Naw.Cool pool.Jag har ingen hållning överhuvudtaget. Räta på ryggen människa!Vi åkte Yellow Submarine! Man ser typ ingenting genom fönstret på kameran, man såg mycket bättre i verkligheten. Det var helt blått där nere så ljuset är lite weird.Why? Cause I'm cool.Vattnet var väldigt blått och klart.Under ytan... kass kvalité.Jag flummar runt i hotellrummet.Pappa.De är moderna med sina mobiler... ungar nuförtiden alltså!Såhär såg det ut på hotellområdet.

Palmblad......och palmstam.Här väntar vi på bussen som ska ta oss till flygplatsen.Har ingen aning om vad som hände med ljudet till den här videon, men det viktigaste är det man ser - öken. Utsikten från bussen på väg till flygplatsen.Gårdagens lunch - chips.Egyptens flygplats... ganska kaotiskt.Inuti flygplanet.

Jaha, då har ni kommit såhär långt. Grattis. Hoppas det var värt tiden! Har många fler bilder, men det får bli en annan gång jag laddar upp dem. Nu är jag i alla fall hemma, och solen skiner lite svagt. Det gör ingenting, känner mig fulladdad med D-vitamin!

/ Emelie ♥

ett farväl

Ja, då ses vi kanske inte på en vecka då. Om jag inte får tag i internet. Mamma läste att det var rätt dyrt med internet där, men någon gång kan väl kasta bort lite pengar för att rapportera från Afrika! Förkylningen är faktiskt rätt okej nu. Måste packa handbagage och packa det sista i resväskan, har inte ens börjat packat handbagaget.Packade ner det här i väskan, men kom på att man måste lägga vätska i separata små påsar nuförtiden. Drygt.Hejdå, nu drar jag!

/ Emelie ♥

knäoperation

I det här spelet kan man prova på att operera ett knä. Jag hade stora problem med att skära upp huden med en skalpell, även fast det var ett tecknat knä, haha. Spelet var faktiskt rätt kul!

/ Emelie ♥


the sun will guide me!Det här klistermärket kommer att hjälpa mig att se vilken väska som är min när det är upp till bevis - rullbandet. Eftersom att min väska är helt vanlig och svart är risken stor att folk kommer att blanda ihop den med andras.Här är insidan... hoppas jag inte glömmer något. Och puss på att vi åker imorgon bitti utan att jag ens har någon ryggsäck att ha som handbagage!

Känner mig lite gladare nu. Fick en bra kommentar av mamma: Sluta sig att sura....det är bättre att vara förkyld där du är ledig och kan ligga och sola än att vara det hemma i en tråkig säng i Sverige...ryck upp sig!!

 Kanske inte kan bada i början av veckan, men jag borde ju friskna till efter ett tag! Nu ska jag göra lite mat. Snabbmakaroner och burkköttfärssås! Mm-mm!

/ Emelie ♥

-

Känner mig inte så glaaaad fast jag borde vara det. Vill inte skriva ännu ett deppinlägg, ska bara klaga lite. Känns inte kul att åka längre. Får bli en dag med echinagard och bafucin så kanske jag mår lite bättre imorgon bitti när vi åker.

Fast det är inte så jävla synd om mig egentligen. Ska ju bort från Sverige! Till soooooooolen! Och tänk alla som går på gatan och alla små barn som svälter. Jag tycker inte ett dugg synd om mig.

Idag blir det sängen, men jag får inte sova. Om jag somnar kommer jag inte att kunna sova ett skit inatt, har ju inte så mycket tid att sova på.Ankan är mest bara med för att den var så söt.

/ Emelie ♥

RSS 2.0